Nedtellingen til jul har startet og vi ønsket å glede alle sansene med noen myke og krydret julekjeks som du og ditt barn kan spise med god samvittighet. Julens 7-slag må gjøre rom til en til, fordi denne vil du lage år etter år!
Kjeksen er myk i midten, og sprø i kantene og er full av godsaker som gleder både munn og mage! Hva venter du på?
Oppskrift: (ca. 9 store - 18 små cookies)
- 6 toppet ss mandelmel
- 2 ss smør
- 1 ss lønnesirup
- 1 pose med ferskengrøt
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- Et dryss med ceylon kanel (valgfri)
- En neve tranbær evt. kokesjokolade (valgfri)
Allergi? Prøv kokosmel evt. spelt. Blir nok ikke helt lik konsistens, men gode blir de!
Slik går du frem:
- Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Legg alle de tørre ingrediensene sammen (mandelmel, vaniljepulver, bakepulver og evt. tranbær eller kokesjokolade) og rør godt sammen.
- Tilsett alle de våte ingrediensene (GroGro grøten, lønnesirup og smeltet smør) og rør godt. Du skal få en ganske så klissete røre.
- Ta ut en liten mengde og rull til kuler. Legg på et bakebrett, press de ned med fingrene til du får en middels tynn tykkelse, og stek i ca. 15 minutter midt i ovnen.
Server etter de har kjølt seg ned (de smaker best da) eller oppbevar de pakket inn i bakepapir i romtemperatur. Da holder de seg best.
Håper det smaker!