Fri frakt på bestillinger over 800,-

Handlekurv 0

Produkter

Fri frakt på bestillinger over 800,-

Skriv et notat til oss
Subtotal

Ofte stilte spørsmål

1. GROGRO POSER

Hvordan oppbevarer jeg den ferske maten?

Vår ferske mat (smoothie, måltid og grøt) skal ppbevares i kjøleskapet. Her holder de seg gode frem til utløpsdato. Etter åpning holder maten seg god i opptil 2 dager i kjøleskapet. I romtemperatur så holder maten seg fin i 6 timer, men vi anbefaler da å spise den samme dag.

Ut å reise? Legg maten i en kjølebag med 2-3 kjøleelementer, og plasser i kjøleskapet ved ankomst. Holder maten kald i opptil 10 timer.

Hvordan tilbereder jeg maten?

Maten vår er ferdig, og kan spises som den er. Maten kan varmes opp om det er ønskelig.

Vi anbefaler å legge posen i et glass med varmt vann fra springen eller varme maten direkte i en kjele på lav temperatur.

Kan jeg fryse posene?

Ja. Det er et godt tips hvis du ser at maten ikke blir spist opp i tide. I frys forlenger holdbarheten til maten med opptil 3 måneder.  Tips: vår gule, oransje og blå smoothie passer også veldig godt som is.

Hva er forskjellen mellom GroGro og generell barnemat?

GroGro maten er laget på hele biter økologiske råvarer, ikke av konsentrat og nedkokt puré som tradisjonell barnemat. For å få en litt lengre holdbarhet i kjøl, så bruker vi en metode som heter kaldpressing (HPP).

Dette er en skånsom trykkbehandling med kaldt vann på utsiden av produktene. Dette gir maten en holdbarhet på litt over 2 måneder i kjøl og ivaretar smak, farge, konsistens og næring.
Tradisjonelt står barnemat i romtemperatur med en holdbarhet på flere år uten å bli dårlig. For å få til dette må maten gjennom en tøffere varmebehandling som påvirker smak, lukt, farge og næring negativt.

Vi syns at hjemmelaget mat til barn er den gyllende standarden og deler derfor oppskrifter på produktene våre, så du kan lage den selv når du har tid og lyst.

Kan jeg gi maten før barnet er 6 måneder?

Våre produkter er anbefalt fra 6 måneder. Årsaken til dette er at alle våre produkter inneholder flere råvarer. Det er ikke noen råvarer i produktene som ikke kan gis før 6 måneder, men vår anbefaling er at du og barnet ditt starter med smaksprøver. Gjerne hjemmelaget smaksprøver med noen få råvarer til du ser at introduksjon og fordøyelse er godt i gang.

Ønsker du inspirasjon og tips på hvordan få en god start med mat. Last ned vår Barnematguide HER. Helt gratis.

Hva med allergener?

Vår mat er glutenfri og uten melk, egg og nøtter. De passer derfor fint til barnet ditt som har en intoleranse,  allergi eller cøliaki.

Hvorfor har produktene så kort holdbarhet?

Maten vår er fersk og akkurat som annen fersk mat, så står den kjølt med en kortere holdbarhet enn tradisjonell barnemat på glass. Ved å behandle råvarene på en mildere måte reduseres holdbarheten, men gir barnet det de virkelig fortjener. En god smak, frisk farge og naturlig næring. Og det helt uten tilsetningsstoffer og konsentrat.


2. GROGRO RÅWBAR

Hvordan oppbevarer jeg deres Råwbar?

Vår Råwbar skal oppbevares i romtemperatur. Om de står kjølig blir den fort litt harde i konsistensen.

Er disse kun for barn?

Vi liker å si at god mat ikke har en øvre aldersgrense, og det samme gjelder våre Råwbars. Grunnet konsistens er anbefalingen fra 1 år, eller når barnet klarer å tygge mat med litt motstand. Det er ikke noe i Råwbaren som ikke kan gis før 1 år. Disse kan gis til barn i skolealder, toåringer som trenger noe raskt og næringsrikt eller til deg selv etter trening eller til kaffen.

Hvordan er Råwbaren annerledes enn andre barer på markedet?

Vi savnet en bar uten raffinert sukker, søtstoff eller juicekonsentrat. Det fantes ikke. Vår filosofi er at alt som blir spist skal gi noe verdi i form av nærings og/eller smak. Derfor er våre Råwbarer, ulikt alle andre, basert på næringsrike råvarer som sammen smaker godt.  Den oransje og den rosa råwbarene er begge rike på fiber og jern, og den grønne inneholder hele 15% frysetørket gulrot.

Hva med allergener?

Våre Råwbarer er glutenfrie og uten egg, melk og nøtter.

OBS: Kan inneholder spor av nøtter pga. håndtering av nøtter i fabrikken, og ikke i selve produktet.


3. GENERELLE SPØRSMÅL

Hvilke produkter inneholder mest jern?

Jern er viktig for barn som vokser. Du finner mest naturlig jern i våre to grøter, to måltider og den oransje og rosa Råwbarene.

Grøtene våre inneholder naturlig jern fra havre og støttes opp med naturlig C-vitamin fra frukt og bær.

Middagene våre inneholder jern fra planteriket i form av bønner og linser. De har også et bidrag av naturlig C-vitamin fra frukt og grønnsaker.

Våre Råwbars inneholder jernrike råvarer som dadler, havre, gresskarfrø og aprikos.

Hvordan fungerer smaksgarantien?

For oss er smak så viktig at vi er først i verden med en smaksgaranti på mat til barn. Om du har kjøpt og prøvd vår mat, og den ikke falt i smak, får du pengene tilbake.

Kontakt webshop@grogro.no for å benytte deg av smaksgarantien.

Hvorfor er produktene deres så mye dyrere enn annen barnemat?

For oss er kvalitet viktigere enn noe annet, både mtp gode råvarer, økologi og naturlig næring. Det betyr også at alt koster litt mer. Det å bruke biter av økologiske råvarer er dyrere enn nedkokt puré og juicekonsentrat.

Kaldpressing (HPP) som gir produktene litt lengre tid i kjøl er dyrere enn den tradisjonelle varmebehandling som gir lang holdbarhet i romtemperatur. Også transport og lager av kjølte produkter er faktisk dyrere enn tørrvareprodukter. Dette er årsaken til at produktene våre koster litt mer. Men vi kan ærlig si at akkurat her, så får du hva du betaler for.

Hvor får jeg kjøpt produktene?

Du får kjøpt produktene våre både i vår her i vår nettbutikk, samt Meny.no og Oda.com. Produktene er også i dagligvarebutikker, kafeer og små butikker over hele landet. Sjekk hvilken butikk som er nærmest deg HER.


4. NETTBUTTIK

Hvilke områder leverer dere til?

Vi bruker PorterBuddy for alle våre leveranser og vi dekker 100 % av deres geografiske område. Generelt sett leverer vi til Stor-Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Du kan sjekke her for å se om postnummeret ditt er inkludert for øyeblikket.

Er du ikke på listen ennå? PorterBuddy jobber hardt for å utvide dekningen, og etter hvert som de vokser, vil vi utvide med dem.

Hvorfor kan jeg bare kjøpe store pakker og ikke individuelle produkter?

Fra våre produsenter kommer maten vår i esker av 8 og våre Råwbars kommer i esker av 20. Foreløpig er det ikke mulig for oss å sende individuelle produkter i stedet for esker på grunn av vår lagerlogistikk. Noen ganger har vi spesielle tilbud der vi kombinerer en liten mengde av hvert produkt som en prøvepakke. Dette gjøres for hånd, og skjer derfor ikke så ofte. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og bli den første som får beskjed når slike tilbud dukker opp.

Kan jeg resirkulere frakt materialet fra bestillingen min?

Ja! Vi bryr oss om bærekraft og bruker så lite emballasje som nødvendig. Posene blir levert i papirposer som vi anbefaler å bruke i matbutikken ved kjøp av mat. De er super sterke!

Pakken råwbarene kommer i er målt etter boksen slik at det ikke blir brukt unødvendig materiale på frakt. Alt av fraktmaterial kan resirkuleres, og skal sorteres som papp og papir.

Emballasje på Råwbarer og vår ferske mat skal kastes i restavfall.