Vi tilbyr klimavennlige produkter

Hos GroGro har vi tatt bevisste steg i hele produksjonen for å redusere vår påvirkning på miljøet, og bidra til en mer bærekraftig fremtid for vår neste matglade generasjon. 

50 % mindre plass og 100% mer matglede:

 For å redusere det daglige plastforbruket har vi bevisst unngått den populære sugetuten på vår forpakning. Den alene reduserer plast i produksjon med hele 50%, og gir barnet en bedre matopplevelse da de kan se, lukte og røre maten som blir spist. 
Vi forstår derimot behovet for sugetut på farten, og utforsker nå en mer bærekraftig løsning som kan brukes ved behov.

Maten som støtter fremtidig jordbruk og arbeid: 

Maten vi lager er 100% økologisk og sertifisert av Debio og Krav som betyr at det har blitt brukt minimalt av sprøytemidler og kunstgjødsel. Ved å velge økologiske råvarer tar vi vare på jorden maten kommer fra, og de gode bakteriene som dannes i tarmen når disse råvarene spises. Det kaller vi en vinn-vinn!

Plantebasert mat for lavere klimautslipp: 

Vi er stolte av å tilby mat laget med plantebaserte råvarer. Dette gir oss den laveste klimapåvirkningen på barnemat markedet med kun 0,1 Co2e/kg utslipp på vår ferske mat (smoothie, grøt og måltid). Dette er sertifisert av Klimato som ser på klimapåvirkningen gjennom hele distribusjonsledden med råvarer, produksjon, transport og emballasje. 
 

Vi har fortsatt en vei å gå.

Våre Råwbarer har ikke fått den samme lave klimapåvirkningen som vår ferske mat pga. bruk av tørkede dadler. For å få en lavere klimapåvirkning og sertifisering her må vi bruke ferske dadler. Årsaken til at vi ikke gikk den veien er fordi barene hadde blitt dårlige etter kun noen få uker. For vår ferske mat har vi valgt å gå for en forpakning som ikke kan resirkuleres, da kvaliteten på disse fortsatt er for dårlig. Så fort vi ser en bedre utvikling der, som vi vet er på vei, så blir det en prioritering å endre dette.

 

Hva betyr dette for deg og ditt barn?

Når du velger GroGro er du del av noe større. Du støtter ikke kun ditt barn med næringsrik og god mat. Du støtter en mer bærekraftig måte å lage mat på, og det er noe å være stolt over.

 

Her er en oversikt over våre sertifiseringer:

  • Debio (Norge) sikrer produksjon på en bærekraftig måte, hvilket bland annet innebærer minimalt bruk av sprøytemiddel og kunstgjødsel. Dette påvirker ikke bare jorden positivt, men også de gode bakteriene i tarmen. 

  • KRAV er en svensk merking som kommer i tillegg til økomerkingen. Denne setter krav til at ikke bare råvarene blitt tatt vare på, men også de som jobber med råvarer. KRAV krever sosialt ansvar som gode arbeidsforhold, minstelønn og forbudt mot barnearbeid.

  • Small climate footprint merkingen - i samarbeid med Klimato - tar hensyn til klimatpåvirken gjennom hele distribusjonsleddet. Råvarer, produksjon, transport og emballasje.

  • Våre poser er produsert i EU (Nederland) og er sertifisert som økologiske med EU Organic merking: NL-BIO-01.

  • Våre Råwbars er produsert i EU (Bulgaria) og er sertifisert som økologiske med EU Organic merking: BG-BIO-22.